Μάθε για την χρήση των αντιοξειδωτικών ουσιών στα καλλυντικά!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Τα αντιοξειδωτικά είναι βιταμίνες και μέταλλα που μπορεί να αντισταθμίσουν τη βλάβη που προκαλείται στο σώμα και το δέρμα σου από τις ελεύθερες ρίζες.

Τα καλλυντικά που εμπλουτίζουν τις συνθέσεις με αντιοξειδωτικά δεν έχουν όλα την ίδια δράση επειδή εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Τα αντιοξειδωτικά πρέπει να παραμένουν ενεργά μέχρι τη στιγμή της εφαρμογής τους στην επιδερμίδα, να διαπερνούν το φραγμό της κερατίνης στιβάδας, να διεισδύουν σε βάθος και να δρουν στον στόχο. Επομένως ένα αντιοξειδωτικό είναι καλό όταν είναι σταθερό και δραστικό σε μεγάλη περιοχή pΗ, είναι συμβατό χημικά με τα άλλα συστατικά, δεν είναι τοξικό, ερεθιστικό και να δεν προκαλεί αλλεργία και δεν αποχρωματίζει τα προϊόντα.

Ποια είναι τα αντιοξειδωτικά που έχουν τα καλλυντικά

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται σε ενυδατικές κρέμες και όρους (serum) αλλά και σε μάσκες. Τα αντιοξειδωτικά παρεμποδίζουν ή επιβραδύνουν την οξείδωση. Υπάρχουν και τα συνεργητικά αντιοξειδωτικά, τα οποία δεν είναι από μόνα τους αντιοξειδωτικά, έχουν όμως την ικανότητα να αυξάνουν τη δράση των αντιοξειδωτικών, συμπληρώνοντας το ένα τη δράση του άλλου. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά αντιοξειδωτικά συστατικά που έχουν τα καλλυντικά:

Η βιταμίνη C: Δρα αναστέλλοντας το σχηματισμό ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται κατά την οξείδωση των λιπών και ελαίων.

Το συνένζυμο Q10 προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού από την οξείδωση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών και σταθεροποιεί τις μεμβράνες των κυττάρων.

Η βιταμίνη Ε: Έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

To υπεροξείδιο της δισμουτάσης (Superoxide Dismutase ή SOD): είναι ένα από τα πιο σημαντικά δραστικά συστατικά που περιέχει το βότανο γανόδερμα και επιβραδύνει τη γήρανση.

H καταλάση: είναι ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο που, όπως η υπεροξειδική δισμουτάση (SOD) και η υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, παράγεται φυσικά μέσα στο σώμα. Κάθε μόριο καταλάσης μπορεί να μετατρέψει σε αβλαβές νερό και οξυγόνο εκατομμύρια μορίων του υπεροξειδίου του υδρογόνου κάθε δευτερόλεπτο.

Η λεκιθίνη: Είναι καλός συνεργικός παράγοντας για πολλά αντιοξειδωτικά γιατί είναι λιποδιαλυτή ουσία και έχει την ιδιότητα να διαχωρίζεται εύκολα.

Η ρετινόλη: πρόκειται για συστατικό της βιταμίνης Α και αποτελεί το πιο συχνό αντιοξειδωτικό που περιέχουν οι κρέμες.

Τα αποστάγματα τσαγιού: Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν ουσίες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το CoffeeBerry extract: Το εκχύλισμα του καρπού του καφεόδενδρου είναι πλούσιο σε πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά και βελτιώνει την υφή του φωτογηρασμένου δέρματος.

Το Α – λιποϊκό οξύ: Δρα στα υδαρή και στα λιπαρά μέρη του κυττάρου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες (σε αντίθεση με τη βιταμίνη C και Ε), βοηθά στην επιβράδυνση της φυσικής γηραντικής διαδικασίας.

Διάφορα συστατικά με αντιοξειδωτική δράση είναι: το τζίνσενγκ, η σόγια, η αρνίκη (Arnica), η βρωμελαίνη, το χαμομήλι, το ρόδι, τα κουκούτσια των σταφυλιών, η γλυκόριζα, το ginkgo biloba, το δενδρολίβανο κ. ά.

Την καλύτερη προστασία προσφέρουν τα καλλυντικά που στις συνθέσεις τους περιέχουν συνδυασμούς και όχι μεμονωμένα αντιοξειδωτικά, γιατί έχει αποδειχθεί ότι όταν δρουν συνεργατικά, η αποτελεσματικότητά τους πολλαπλασιάζεται.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Calendar
February 2020
M T W T F S S
« Jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
ARE YOU READY FOR BEAUTY NEWS?
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ?
Το όνομα και το email σας τα προσέχουμε σαν την ομορφιά μας.
ARE YOU READY FOR BEAUTY NEWS?
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ?
Το όνομα και το email σας τα προσέχουμε σαν την ομορφιά μας.