Εύκολος καθαρισμός για τα εργαλεία hairstyling!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

 

 

Όπως καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ, έτσι ακριβώς πρέπει να προσέχουμε και να καθαρίζουμε και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας.   

 

Βούρτσες   

Σε περίπτωση που δε καθαρίζετε συχνά τις βούρτσες και τις χτένες σας, αν παρατηρήσετε τη βάση τους θα δείτε ότι έχουν ένα λευκό ή γκρι στρώμα. Αυτό είναι το σμήγμα των μαλλιών ή διάφορα προϊόντα που έχετε εφαρμόσει σε ρίζες ή άκρες και συσσωρεύεται κάθε φορά που χτενίζεστε. Έτσι, ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα όταν χτενίζεστε μερικά υπολείμματα που βρίσκονται στην βούρτσα ή την χτένα κολλάνε πάνω τους.    

 

 

 

Για να απομακρύνετε τα μαλλιά από τις βούρτσες πάρτε μία χτένα και τραβήξτε τις τρίχες να φύγουν εντελώς. 

Για να πλύνετε τις βούρτσες και τις χτένες γεμίστε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μέσα μερικές σταγόνες από το σαμπουάν σας. Αφού έχετε διώξει τις τρίχες, τρίψτε απαλά τις βούρτσες με τα χέρια και αν δεν καθαρίζουν καλά στην βάση τους πάρτε μια χτένια με δόντια και στην ουσία χτενίστε τις τρίχες της κάθε βούρτσας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, μουλιάστε για λίγα λεπτά τις πλυμένες βούρτσες και χτένες σε νερό με ξύδι (1 μέρος ξύδι και 2 νερό), έτσι θα φύγουν όλα τα υπολείμματα του σμήγματος. Αφού τελειώσετε, αφήστε τις βούρτσες να στεγνώσουν φυσικά.    

 

 

Ψαλίδι για μπούκλες ή για ίσιωμα μαλλιών.  

Με την τακτική χρήση αυτών των εργαλείων δημιουργούνται λεκέδες από καμένα μαλλιά και ρύποι προϊόντων. Αν δεν τους καθαρίσετε, τα υγιή μαλλιά σας θα κολλάνε ακόμα περισσότερο και θα καίγονται. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί με μικρο-ίνες που δεν γρατζουνά την επιφάνεια του εργαλείου και καθαρίστε καλά όλους τους λεκέδες.

Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι και το νερό δεν είναι αρκετό για να τους καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα με νερό, στην ουσία φτιάξτε μια πάστα. Απλώστε την πάστα με τα χέρια ή με μια οδοντόβουρτσα πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, τρίψτε πολύ απαλά και ξεπλύνετε προσεκτικά.  

 

Πιστολάκι για στέγνωμα. 

Καθαρίστε τον εξαερισμό που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Συνήθως εκεί μαζεύεται πολύ σκόνη και χνούδια. Αν το πιστολάκι σας δεν έχει πώμα που ανοίγει για να καθαρίσετε την σήτα, τότε πάρτε ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια και τραβήξτε τα χνούδια. Αν πάλι δυσκολεύεστε, τότε τραβήξτε τα χνούδια με την ηλεκτρική σας σκούπα.  

 

 Extra Tip:

Αντικαταστήστε οποιοδήποτε εργαλείο σας έχει σπάσει ή έχει φθαρεί.    

πηγή  

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Calendar
January 2019
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ARE YOU READY FOR BEAUTY NEWS?
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ?
Το όνομα και το email σας τα προσέχουμε σαν την ομορφιά μας.
ARE YOU READY FOR BEAUTY NEWS?
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ?
Το όνομα και το email σας τα προσέχουμε σαν την ομορφιά μας.